dilluns, 20 de maig del 2013

Benjamins A i B



ELS BENJAMINS DEL 2003 VAN PARTICIPAR A LA CLOENDA
I EL CONSELL ESPORTIU DEL BAIX EMPORDÀ DEIXA LA LLIGA SENSE ACABAR

Aquest passat dissabte va tenir lloc la cloenda de la categoria de benjamins dels JEEC organitzats pel Consell Esportiu del Baix Empordà. Hi van participar tots els equips del 2003 i, entre aquests, els dos benjamins de l’Escola d’aquesta edat. Estava previst que la cloenda, que s’havia de celebrar el proper cap de setmana segons el calendari, englobés els tres últims partits de la lligueta de la 2a fase i així acabar-la totalment i, per als qui li donen importància, tenir una classificació final dels equips del Baix Empordà.

Per a sorpresa tothom, el Consell Esportiu va decidir avançar una jornada la cloenda, fent jugar als equips només dos partits dels quatre que hi havia pendents, desvirtuant d’aquesta manera el calendari i el normal desenvolupament d’un interessant i disputat campionat. Els resultats dels dos partits que no es jugaran quedaran en blanc en el calendari que publica el Consell Esportiu en la seva web i deixaran la lliga inacabada.

La cloenda va ser més una trobada fraternal i festiva –el que se sol dir una “costellada” amb partits que duraven menys de la meitat del temps, sense aturar el cronòmetre i jugats en camps de reduïdes dimensions— que no pas un final digne d’una competició que en un principi estava estructurada amb seriositat, amb resultats públics que reflectien una classificació que mostraria el bon fer durant la temporada dels equips en general, i dels dos benjamins de l’Escola del 2003 en particular.

En benjamins s’ha de valorar més la participació, la il·lusió i la pràctica de l’esport per part dels nens, que no pas la competició, els resultats i la classificació. Però, des del moment que el Consell Esportiu del Baix Empordà programa una competició fent un calendari –sempre necessari—, publicant els resultats dels partits i enquadrant els equips segons aquests en una 2a fase, ha de procurar que tot el programat es compleixi i no perjudicar els equips i els clubs deixant a mitges un campionat que als jugadors i als tècnics els fa il·lusió poder arribar fins al final i per la qual s’han esforçat durant mesos. No es fa estrany que alguns clubs es plantegin seriosament el fet de d’inscriure els seus equips benjamins a les lligues organitzades per la Federació Catalana de Futbol.

Com a anècdota, els partits de la cloenda que van jugar els Benjamins A i B van ser aquests:

At. Bisbalenc A – Benjamí A 2-2 (Gols: Unai (2))
Benjamí A – Cristinenc 3-0 (Gols: Carlos (3))
Jugadors: Amín, Temi, Albert, Unai, Àlex, Eduard, Iván, Carlos, Damián i Franz.

Benjamí B – At. Bisbalenc 1-5 (Gol: Alberto)
EMF Castell-Platja d’Aro – Benjamí B 1-4 (Gols: Jordi L., Quique, Kim i p.p.)
Jugadors: Luke, Quique, Roger, Jordi P., Alberto, Gerard, Kim, Albert, David, Jordi L. i Sasha.